Hoppa till innehåll

Iris Apfel

  • av

Iris Apfel är en amerikansk inredningsdesigner och modeskapare som blivit känd för sin unika stil och sitt intresse för antikviteter och unika accessoarer. Hon föddes i New York 1923 och växte upp med en passion för mode och inredning.

Efter att ha studerat vid University of Pennsylvania School of Design for Women gick Apfel vidare till att starta sitt eget företag, Old World Weavers, tillsammans med sin make Carl. Företaget tillverkade unika textilier och tapeter för kommersiella och offentliga projekt, och Apfel arbetade med att designa möbler och inredning för många välkända hotell och restauranger.

Medialt uppmärksammad

Iris Apfel blev känd för sin unika stil och sin förmåga att kombinera föremål från olika tider och kulturer på ett intressant och harmoniskt sätt. Hon är också känd för att ha en stor samling av unika accessoarer inklusive glasögon, hattar, väskor och smycken. Hon beskrivs ibland som en påfågel.

Iris Apfel har också varit en aktiv förespråkare för att äldre kvinnor ska känna sig bekväma med sin stil och sin utstrålning, och har sagt att det är viktigt att inte låta åldern begränsa vad man kan bära och göra. Hon har också varit en inspirationskälla för många unga modeintresserade och har visat att det är möjligt att hålla sig trendmedveten och unik oavsett ålder.